Memòries d’allò estrany

Memòries d’allò estrany

Parteix de l’exploració de les paraules trobades en el trajecte entre l’Institut Verdaguer i El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

Les paraules són el detonant per pensar juntes el barri. Patriarcat, racisme i canvi climàtic són les memòries que emergeixen.

Memòries localitzades

A través de paraules, gestos, dibuixos i creacions sonores explorem diferents espais del barri. Els diferents espais públics han estat seleccionats perquè encarnen memòries dels diferents eixos de desigualtat, així com pràctiques de resistència col·lectiva articulades des de la cultura i la creació artística.

L’institut Verdaguer, la Glorieta de la Transsexual Sonia, la Bonne, la plaça Pou de la Figuera i El Born, Centre de Cultura i Memòria són els espais que hem pensat des de l’estrany, per explorar noves formes d’estar juntes.

Memòries d’opressions i resistències

Són memòries estranyes d’experiències de masclisme, LGTBIQ-fòbia, racisme, classisme i d’un sistema educatiu que uniformitza. Són memòries estranyes d’un present construït des de vincles comunitaris, memòries presents per futurs possibles.

Sons de memòries presents

Memòries d’allò estrany, es formalitza en un disc expandit amb peces sonores, il·lustracions i textos que trobareu en aquest blog. Hem volgut pemsar-ho com un espai artístic, festiu i polític on qüestionar les normes que ens fan sentir raretxs i celebrar-nos des d’allò extra-ordinari.

Projecte: Creadors en Residència

Creadores: Lo Relacional

Institut: Verdaguer

Equip Mediació: Transductores i El Born CCM

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s