Sonia

Memòria localitzada


Localització: Glorieta de la Transsexual Sonia – Parc de la Ciutadella.
Opressions: Transfòbia, racisme, capitalisme.
Resistències: Recuperació de la memòria LGTBIQ+


Hem après a ser nois.
Hem après a ser noies.


La lletra

Tota la gent que estem aquí, vivim en una societat que espera de nosaltres que siguem homes o dones. Hem de ser homes o dones. Si no ho som o no ho sabem… és una mica complicat. I tot el rato aquesta pregunta se’ns està fent.

Hem après. Hem après. Hem, après.

Hem après que és nen, hem après que és nena. Que un porta el cabell curt i l’altra porta trena, que és un campió, juga a futbol, és el millor, que si li poses un vestit, es sentirà avergonyit. Però la nena, amb vestit ha d’anar, perquè si no un nen semblarà. Això és de nen, això és de nena.

Sortim al carrer, un espai públic organitzat per sexes. Controlat per un policia del gènere, que ens diu constantment, això és de noi, això és de noia. Hem après a ser noi. Hem après a ser noies. Moltes persones es senten rebutjades, invisibles, aïllades. La policia del gènere, ara som tots i totes.

Hem après. Hem après. Hem après. Hem après a ser nois. Hem après a ser noies. Però volem desaprendre. Volem desaprendre que marica és un insult i que una noia és puta per vestir com vol i gosar del seu cos. Volem desaprendre, que si estic amb una noia lesbiana, pensaran que sóc lesbiana. Què si jugo amb nens, pensaran que sóc un nen. Contigi de l’estima que lastima. Marimacho. Si no encaixo amb el que penses, em jutges, castigues i rebutges. Rebutjades, invisibles, aïllades.

Et molesta la meva diferència? Volem desaprendre. I és que ho sento, la teva heteronorma no em representa. La teva LGTBIQ-fòbia ja no m’afecta. Vull un gènere que sigui fantasia, per descobrir-me cada dia. Volem treure’ns de la memòria, aquest sistema de gènere. Hem après a ser nois. Hem après a ser noies, però nosaltres volem lluitar, ho volem repudiar. En l’espectre d’un gènere divers i no binari.  Pots ser qui vulguis ser. Aquesta és la lluita que recolzem.

Tinc dret a desitjar sense limitacions. Perquè és la nostra vida, les nostres decisions. Volem, volem viure, en una bona societat. Que accepti la nostra pròpia sexualitat. Que no agredissin a les persones trans, seria fantàstic. I els que van matar a la Sonia, ens fan fàstic. Volem aprendre a sentir i a respectar. I també els nostres cossos, volem explorar. En l’espectre d’un gènere divers i no binari.


Recuperem la memòria